ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ

Δυσκολίες κινητικότητας: Απλές κινήσεις για να αποκτήσει η ζωή μας την πορεία που θέλουμε

Σήμερα, κοιτάζοντας γύρω μας, από το στενό περιβάλλον μας έως και την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ανήκουμε, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι τα προβλήματα κινητικότητας είναι πολλαπλά και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Για παράδειγμα, άλλη διαχείριση απαιτεί ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας με ελαφριά δυσκολία στο βάδισμα, άλλη κάποιος συνομήλικός του με χρόνια πάθηση στη σπονδυλική στήλη, διαφορετικό εξοπλισμό χρειάζεται ένας νέος ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι του και φυσικά πολύ πιο απαιτητική φροντίδα έχει ανάγκη κάποιος πολυτραυματίας ή ένας νέος με πολιομυελίτιδα ή κάποια κληρονομική ή επίκτητη πάθηση που του έχει επιφέρει παράλυση στο ή τα κάτω άκρα.

Γι’ αυτό και ο ιατρικός τεχνολογικός κλάδος έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη των λεγόμενων βαδιστικών βοηθημάτων, δημιουργώντας κατηγορίες και κατασκευαστικές πτέρυγες που είναι αφοσιωμένες στην εξειδικευμένη αντιμετώπιση κάθε προβλήματος κινητικότητας. Στόχος της ανάπτυξης αυτής, η παροχή του αναγκαίου επιπέδου ασφάλειας για την μεταφορά, την μετακίνηση και φυσικά την ασφάλεια κάθε ασθενούς, και η ανταπόκριση της λειτουργικότητας του κάθε βοηθήματος στο έδαφος και τον χώρο που πρέπει να κινηθεί.

Από κει και πέρα, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά την επιλογή του βοηθήματος από τον ασθενή ή τον άνθρωπο που έχει αναλάβει τη φροντίδα του. Ακόμα κι αν έχετε καταλήξει στον κατάλληλο εξοπλισμό, πρέπει να λάβετε υπόψη σας μια σειρά από παραμέτρους. Ενδεικτικά, μπορούμε να αναφερθούμε στο βάρος, το ύψος του ατόμου, την αξιολόγηση και τον τρόπο του βαδίσματος, την ικανότητα ισορροπίας, το ιατρικό ιστορικό, τις μυοσκελετικές και νευρολογικές παθήσεις που ενδεχόμενα υφίστανται, τη φυσική και την καρδιαγγειακή κατάσταση, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί ο εξοπλισμός (π.χ. κατοικία, εξοχικό, νοσηλευτικό ίδρυμα κ.ά.)

Οι κατηγορίες των προϊόντων που κατασκευάζονται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών κινητικότητας είναι στην ουσία τρεις αλλά περιλαμβάνουν, για τους λόγους που αναφέραμε, μια πληθώρα υποενοτήτων. Η πιο απλή είναι τα μπαστούνια, που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από άτομα μεγάλης ηλικίας και ελαφρών προβλημάτων κινητικότητας και ισορροπίας. Το επόμενοεπίπεδο είναι οι πατερίτσες, μεμονωμένες ή ζευγάρι, για τη μεταφορά του βάρους του επάνω μέρους του σώματός μας όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα ή τραυματισμό στα άκρα μας, οι οποίες ορίζονται από τον τρόπο χρήσης τους σε μασχάλης, πήχης (lofstrand) και πλατφόρμας ή βάσης. Υπάρχουν, επίσης, οι περπατήρες πι, τα μεταλλικά πλαίσια με 4 πόδια, με ρόδες ή χωρίς, που παρέχουν στήριξη και σταθερότητα στον χρήστη, και φυσικά η «ναυαρχίδα» κατηγορία με τα πολυχρηστικά αναπηρικά αμαξίδια που χωρίζονται ανάλογα με τα υλικά κατασκευής τους, τον τρόπο λειτουργίας τους (χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα), τον πρόσθετο εξοπλισμό τους αλλά και την πάθηση για την οποία έχουν κατασκευαστεί.

Στην κατηγορία των βαδιστικών βοηθημάτων, η ΒΕΤΑΒΕΤ διαθέτει μια πλούσια συλλογή τροχήλατων περπατήρων ενισχυμένης κατασκευής, με ρόδες ή χωρίς, πτυσσόμενοι, με ειδικές λαβές, για ασθενείς μεγάλης ηλικίας αλλά και για νήπια, ώστε όποιος έχει ανάγκη να μπορεί να κινηθεί, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, πιο εύκολα, πιο ασφαλής, με τη μικρότερη καταπόνηση και τη μεγαλύτερη ευκολία. Για τις πιο απλές περιπτώσεις που απαιτείται προϊόν υποβοήθησης κινητικότητας, μια ευρεία γκάμα περπατήρων, όπως πτυσσόμενοι, σπαστοί, πι, μπορεί να σας προσφέρουν την άνετη και οικονομική λύση που αναζητάτε για την ανάρρωσή σας ή τον άνθρωπο που νοιάζεστε και φροντίζετε. Όσον αφορά στην μεγάλη ομάδα που ακούει στο όνομα «μπαστούνι-πατερίτσα», προτάσεις ρυθμιζόμενες, με αντιολισθητικά εξαρτήματα, βακτήριες αγκώνα ή μασχάλης με ρυθμιζόμενες λαβές, μπαστούνια με τετράποδή ή τρίποδη στήριξη, υπομασχάλια, σε διαφορετικά χρώματα και κατασκευαστικά υλικά, συνθέτουν μια βεντάλια λύσεων για να απαντήσετε εξατομικευμένη στην αναζήτηση της μέγιστης διευκόλυνσης της κινητικότητας, της ισορροπίας και της άνεσης στο περπάτημα σας.

Μιλώντας για ένα από τα πλέον απαραίτητα και βασικά εργαλεία για την αυτονομία των ανθρώπων με προβλήματα κινητικότητας, παθολογικά ή επίκτητα, τα αναπηρικά αμαξίδια, στην ΒΕΤΑΒΕΤ έχουμε δημιουργήσει μια πρότυπη «αντιπροσωπεία» των πιο αναγνωρισμένων κατασκευαστών στον κόσμο. Τροχήλατα «οχήματα» άνεσης και ανακούφισης, ειδικού τύπου, με τουαλέτα, ελαφριάς κατηγορίας από ειδικά μελετημένα υλικά, αμαξίδια ορθοστάτες, ηλεκτροκίνητα και χειροκίνητα καθώς και απαραίτητα ανά περίσταση ή πάθηση αξεσουάρ, όπως ζώνες ασφαλείας, μαξιλάρια καθίσματος, κόκκυγα, με τρύπα ή άλλη επένδυση, τραπεζάκια, πτυσσόμενες και τηλεσκοπικές ράμπες, είναι στη διάθεσή σας για να επιλέξετε ή ακόμα και να δημιουργήσετε από μηδενική βάση το κατάλληλο αυτό βοήθημα κίνησης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται ή για τις ανάγκες των ανθρώπων που νοιάζεστε και έχετε αναλάβει τη φροντίδα τους.

Δείτε περισσότερα στις σχετικές μας ενότητες και εξασφαλίστε μια μοναδική εμπειρία χρήσης και κίνησης για αυτούς που το χρειάζονται και σας ενδιαφέρουν. Οι άνθρωποι της BETABET είναι στη διάθεσή σας για να σας ξεναγήσουν στις προτάσεις μας, τον τρόπο λειτουργίας τους και να σας κατευθύνουν, ανάλογα με τα ζητούμενά σας, στην κατηγορία αμαξιδίου που θα καλύψει με τον πλέον ποιοτικό, οικονομικό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο τις ανάγκες σας.

Πλαστικές και μεταλλικές λαβές

Η πρόληψη πτώσεων είναι πρωταρχικής σημασίας σε κάθε μπάνιο, ειδικά για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ή ορθοπεδικά προβλήματα. Η γκάμα μας από λαβές παρέχει στήριξη εκεί που τη χρειάζεστε περισσότερο, είτε είναι δίπλα στην τουαλέτα, στο ντους ή κοντά στην μπανιέρα. Κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά και διαθέσιμες σε διάφορα μήκη, οι λαβές μας προσφέρουν σταθερότητα στο μπάνιο σας.

Σκαμπό μπάνιου

Απολαύστε μια ασφαλή και άνετη εμπειρία ντους με τη συλλογή μας από σκαμπό μπάνιου. Τα εργονομικά μας σχέδια παρέχουν σταθερότητα και υποστήριξη ενώ σας επιτρέπουν να κάνετε ντους με αυτοπεποίθηση. Κατασκευασμένα από αδιάβροχα υλικά και με αντιολισθητικές επιφάνειες, τα σκαμπό μπάνιου μας είναι πρακτικές και κομψές προσθήκες σε κάθε μπάνιο.

Ανυψωμένα καθίσματα τουαλέτας

Διατηρήστε την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια με τη γκάμα λύσεων προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των υπερυψωμένων καθισμάτων τουαλέτας. Σχεδιασμένα για να κάνουν την τουαλέτα ευκολότερη και πιο άνετη για άτομα με κινητικές προκλήσεις, τα προϊόντα μας προσφέρουν επιλογές ρυθμιζόμενου ύψους και στιβαρή κατασκευή για μέγιστη υποστήριξη. Με προσεγμένα χαρακτηριστικά τα υπερυψωμένα καθίσματα τουαλέτας μας προάγουν την ασφάλεια και την προσβασιμότητα στο μπάνιο.