ΙΑΤΡΙΚΟ ΟΞΥΓΟΝΟ

Για ιατρικό οξυγόνο, οξυγονοθεραπεία και ιατρικό οξυγόνο στο σπίτι,
επιλέγουμε συσκευές και αναλώσιμα από τη BETABET.

Τι είναι το ιατρικό οξυγόνο;

Το ιατρικό οξυγόνο είναι ένα αέριο που χρησιμοποιείται για να παρέχει επιπλέον οξυγόνο σε ασθενείς που έχουν δυσκολία να λάβουν επαρκές οξυγόνο μέσω της φυσιολογικής αναπνοής. Το ιατρικό οξυγόνο μπορεί να παρασκευαστεί και να αποθηκευτεί σε δοχεία υπό πίεση και να παρέχεται στον ασθενή με διάφορους τρόπους.

Ποιοι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία;

Ασθενείς με αναπνευστικές παθήσεις όπως Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), πνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκεια, αναιμία, υποξία και άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν την αναπνευστική λειτουργία μπορεί να χρειαστούν οξυγονοθεραπεία. Οι γιατροί αξιολογούν την ανάγκη για οξυγονοθεραπεία μέσω κλινικής εξέτασης, αξιολόγησης των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και παρακολούθησης των συμπτωμάτων των ασθενών.

Ποιος είναι ο ρόλος του ιατρού στην οξυγονοθεραπεία:

Ο ιατρός έχει κρίσιμο ρόλο στην οξυγονοθεραπεία. Καταρχάς, αξιολογεί την κατάσταση του ασθενούς και καθορίζει την ανάγκη για οξυγονοθεραπεία με βάση τα συμπτώματα, τις εξετάσεις και τις ενδείξεις των ασθενών. Στη συνέχεια, προσδιορίζει την κατάλληλη μέθοδο παροχής οξυγόνου και καθορίζει τις παραμέτρους όπως η ροή οξυγόνου και η διάρκεια της χρήσης. Επίσης, ο ιατρός παρακολουθεί την πρόοδο των ασθενών, προσαρμόζει το πρόγραμμα οξυγονοθεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες τους και παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες.

Πόσο συχνά και πόση ώρα την ημέρα πρέπει να χρησιμοποιείται το ιατρικό οξυγόνο;

Η συχνότητα και η διάρκεια χρήσης του ιατρικού οξυγόνου εξαρτώνται από τη σοβαρότητα της πάθησης και τις ανάγκες του ασθενούς. Οι γιατροί καθορίζουν το πρόγραμμα οξυγονοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ωρών που πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά και των περιόδων ανάπαυσης.

Ποια είναι τα οφέλη της οξυγονοθεραπείας;

Η οξυγονοθεραπεία μπορεί να έχει πολλά οφέλη για τους ασθενείς. Καταρχάς, βοηθά στην ανακούφιση των αναπνευστικών δυσκολιών και τη βελτίωση της οξυγόνωσης του αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της  ανθεκτικότητας και της γενικής κατάστασης των ασθενών. Επιπλέον, η οξυγονοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών και να μειώσει τα συμπτώματα όπως η δύσπνοια, η κόπωση και η άγχος.

Ποιοι ασθενείς χρειάζονται μακροχρόνια οξυγονοθεραπεία;

Οι ασθενείς που χρειάζονται μακροχρόνια οξυγονοθεραπεία είναι κυρίως άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση (ΙΠΙ), η αναιμία, η καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες σοβαρές αναπνευστικές και καρδιακές παθήσεις. Οι ασθενείς αυτοί χρειάζονται συνεχή παροχή οξυγόνου για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως για πολλές ώρες την ημέρα ή ακόμη και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Ποια είναι η σημασία της ρύθμισης της ροής οξυγόνου σε μια συσκευή οξυγονοθεραπείας;

Η ρύθμιση της ροής οξυγόνου σε μια συσκευή οξυγονοθεραπείας είναι κρίσιμη για την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή οξυγόνου στον ασθενή. Η ροή οξυγόνου αναφέρεται στον αριθμό των λίτρων οξυγόνου που εισέρχονται στον αναπνευστικό συστηματικό κάθε λεπτό. Η σωστή ρύθμιση της ροής επιτρέπει στον ιατρό ή τον ασθενή να προσαρμόσει την παροχή οξυγόνου σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Πόσο κοστίζουν οι συσκευές οξυγονοθεραπείας;

Ανακαλύψτε τις εκπληκτικές τιμές που προσφέρει η Betabet για τις συσκευές οξυγονοθεραπείας! Απολαύστε την αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων μας και εξοικονομείτε χρήματα. Κατανοούμε πλήρως τη σημασία της πρόσβασης σε προσιτές τιμές για την οξυγονοθεραπεία. Επιδιώκουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών και να διασφαλίσουμε ότι η αγορά μίας συσκευής οξυγονοθεραπείας είναι προσιτή και εύκολη για όλους.